Komponist • Pianist • Klavierpädagoge
Arcan 

Kündük

 
Bannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur Startseite
 

Biografie

P1390827

Arcan Kündük 1987 yılında İzmir'de doğdu. Müziğe ilgisi erken yaşta başladı. 5 yaşında TRT Çocuk Korosunda şarkı söylemeye başladı ve 11 yaşında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Konservatuarı'na kursiyer olarak kabul edildi.

 

2000 yılında İlknur Ünal'dan piyano dersleri almaya başladı. Hızlı bir gelişim gösterdi ve bir yıl sonra Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne kabul edildi.

 

Beste yapmaya dair tutkusunu ve yeteneğini bu yıllarda keşfetti ve Cem İdiz'den kompozisyon dersleri almaya başladı.

 

2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat dalında eğitimine başladı.

 

Turgay Erdener, Serdar Mukhatov ve Mehmet Can Özer ile kompozisyon çalıştı, Yasemin Marlalı ile piyano tekniğini geliştirip repertuvarını genişletti. Burak Tüzün ve Çiğdem Aytepe'den orkestra ve koro şefliği dersleri aldı.

 

Ladislav Kubik, Stephen Gryc, Robert Carl, Nigel Clark, İbrahim Yazıcı, ve Pierre Boulez'in de aralarında olduğu önemli müzisyenlerin bestecilik ve orkestra şefliği ustalık sınıflarına katıldı.

 

2012 yılında lisans eğitimini onur öğrencisi olarak tamamlamasının ardından arasında  aynı kurumda iki yıl Solfej ve Müzik Teorisi derlseri verdi.

 

2014 yılında Almanya'da bulunan Münih Müzik ve Tiyatro Yüksekokulu'nun Kompozisyon Bölümünde Yüksek Lisans yapma hakkı kazandı ve burada Hans-Jürgen von Bose ve Isabel Mundry ile çalıştı. 

P1390817

Yıllar boyunca çok sayıda çağdaş müzik etkinliğine katıldı ve müzikleri Türkiye'de ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde icra edildi. Eserlerinde çağdaş, klasik ve etnik müziğin unsurlarını kendi yaratıcı perspektifiyle harmanlayarak özgün bir doku ve tını yaratmayı hedeflemektedir. Solo, oda ve orkestra eserlerinin yanı sıra tiyatro ve film müzikleri de bestelemiştir.

 

2017 yılında “Eris'in Armağanı” isimli piyano üçlüsü Trio Siciliano tarafından kaydedildi.

 

2018 yılında solo flüt için yazdığı “Eski Aşk Hikayesi, Pan” adlı eseri Diaphonia Editizoni'nin yarışmasını kazandı ve İtalya'da basıldı. Allan Ginsberg'in bir şiirinden esinlenilerek bestelenen, büyük ilgiyle karşılanan eser, eleştirmenler tarafından "müzik literatüründe sağlam bir yere sahip olmayı hak eden bir eser" olarak nitelendirildi.

 

Öğretmenlik uzun yıllar boyunca hayatında önemli bir rol oynamıştır. Çeşitli müzik okullarında çalışarak, özel dersler vererek, ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda çalışarak önemli bir deneyim topladı ve bu deneyimlerini geliştirerek öğrencileriyle paylşamaya devam etmektedir.

 

Derslerinde, bir besteci olarak müzik edebiyatı, teorisi, tarihi ve üslubu hakkında birikimlerini, bütüncül ve derinlikli bir müzik anlayışını teşvik etmek için kullanmakta; öğrenme sürecinin hem rahat hem de keyifli geçmesi için her yaştan öğrencilerle dürüst ve samimi bağlar kurmanın önemine vurgu yapmaktadır.

 

Kendisi şu anda Münih'te yaşamakta, Klavierstunde München ve adpianum ile çalışmakta, özel dersler vermekte, icracı ve besteci olarak çalışmalarına devam etmektedir. Tonkünstler München üyesidir. Türkçe, Almanca, ve İngilizce konuşmaktadır.